Bezoekers weten DemoParkNL te vinden. (Foto: aangeleverd)
Bezoekers weten DemoParkNL te vinden. (Foto: aangeleverd)

Lezingen over kavels voor tiny houses bij DemoParkNL

NOBELHORST -  Marjolein Jonker van Tiny Findy geeft op zaterdag 22 oktober bij DemoParkNL meerdere lezingen over het verwerven van een kavel voor een tiny house. Toegang is gratis. 

Jonker is de nestor van de tiny house beweging in Nederland. Volgens haar is een tiny house zoveel meer dan wonen op een klein oppervlak. 'Het is een antwoord op de vraag ‘wat wil ik eigenlijk als ik diep in mijn hart kijk?’ Voor steeds meer mensen is dat niet een verlangen naar groot, veel en meer, maar naar goed voor jezelf, de ander en de Aarde zorgen. En dat is precies de levensstijl die een tiny house faciliteert', aldus Jonker.

Op het DemoParkNL staan kleine en compacte modelwoningen van meerdere architecten en aanbieders in Nederland. De laatste demo-woningen worden uiterlijk in november geplaatst. "Het DemoPark is nu vol. We hebben intussen een wachtlijst aangelegd", vertelt Daan Fröger, één van de iniatiefnemers. "Steeds meer mensen en organisaties weten het DemoPark te vinden. Bezoekers komen uit het hele land. Begin september werd op ons park gedurende twee dagen het Tiny House Congres georganiseerd dat vijfhonderd bezoekers trok."

Kleiner wonen is op dit moment meer dan actueel. De energiekosten zijn vanwege de compactheid van de woning uiterst gering. Maandelijks staat op een vrije bezichtigingsdag van de modelwoningen nu ook een thema centraal. Zo geeft Marjolein Jonker zaterdag 22 oktober meerdere lezingen. Meer informatie over de vrije bezichtigingsdagen is te vinden op demopark.nl.