Chris Zuurhout is in zijn nopjes met bodemisolatie. (Foto: aangeleverd)
Chris Zuurhout is in zijn nopjes met bodemisolatie. (Foto: aangeleverd)

Kosteloze lening maakt het interessant

Buren Seizoenenbuurt besparen door isolatie kruipruimte

SEIZOENENBUURT – Zeven buren in de Seizoenenbuurt besloten vorig jaar gezamenlijk hun kruipruimten te isoleren. Daar hebben ze geen spijt van: de gasrekening ging met procenten omlaag. Het mooie is: er kan nu een kosteloze lening voor worden afgesloten. Om mede-Almeerders te enthousiasmeren is de site www.weisolerenzelf.nl opgezet. 

Chris Zuurhout uit de Oktoberstraat besloot vorig jaar met zijn buren de kruipruimte te isoleren. “Ieder van ons had daar zijn redenen voor, maar het meeste was toch een hoger wooncomfort krijgen én een lagere energierekening. Doordat we het zelf en samen hebben gedaan, was het relatief goedkoop.”
Een jaar later hebben de zeven buren geen moment spijt van hun beslissing. “Ik kwam op een besparing van zo’n 18% minder aardgasverbruik”, zegt Zuurhout. “Ook mijn buren hebben minder verbruik en ervaren bovendien meer wooncomfort. Minder koude voeten en bovendien minder spinnen en zilvervisjes.”

We isoleren zelf

Veel bewoners denken dat ze een goed geïsoleerd huis hebben. Zuurhout weet inmiddels beter. “Zeker in de vochtige Flevopolder kan je nog veel besparen. De gigantisch gestegen energieprijzen had ik niet voorzien, wel weet ik dat ik door deze hoge prijzen mijn extra isolatie extra snel heb terug verdiend.”
Zuurhout wil mede-Almeerders enthousiasmeren voor bodemisolatie. “Zeker omdat het binnenkort mogelijk is om voor vloerisolatie een kosteloze lening af te sluiten heb ik het project WeIsolerenZelf opgezet.” Alle informatie over bodemisolatie is te vinden op de website www.WeIsolerenZelf.nl.

Bodemisolatie

Bodemisolatie gebeurt met isolatieparels die voor 99% uit lucht bestaan. Ze verhogen de vloertemperatuur en verlaten de luchtvochtigheid. Het maakt de kruipruimte warm en droog. Bodemisolatie kost grofweg ongeveer 1500 euro.