De gemeente is al begonnen met het verwijderen van het toestel. (Foto: Fred Rotgans)
De gemeente is al begonnen met het verwijderen van het toestel. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Speeltoestel weg tot verdriet bewoners Klipgriend

DE GRIENDEN –  Een aantal bewoners van de Klipgriend in Haven is niet blij dat het speeltoestel in hun buurtje verdwijnt. De gemeente brengt 21 kleinere speelplekken terug tot vier.“

Daar zijn wij helemaal niet blij mee”, zegt bewoner Ross Ford. “De kinderen in de buurt gebruiken het speelveldje vrijwel dagelijks. Nu wordt het verwijderd, samen met andere kleine speeltoestellen in de buurt.”In een brief aan de bewoners heeft de gemeente aangekondigd dat het speeltoestel, en de ondergrond, verwijderd wordt. Tegen Ross is aangegeven dat er geen speeltoestellen zullen terugkomen. ‘Hiervoor in de plaats komt een plantvak met nieuwe beplanting’, valt in een e-mail te lezen. ‘Vlak bij uw locatie op de Klipgriend 17-92 wordt de speelplek vernieuwd en kunnen de kinderen straks weer spelen."

Ross betreurt dat. “Het toestel was nog prima en er wonen hier best veel gezinnen. Daarnaast gebruikten we als bewoners het veldje ook voor feestjes of barbecue. Als het een plantvak is, kan dat natuurlijk niet meer.”