(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Expositie beeldhouwwerken in Casa Casla

STAD CENTRUM – In Casa Casla worden vanaf zondag 2 tot en met vrijdag 28 oktober de beeldhouwwerken van ‘Optraken’ geëxposeerd. 

‘Optraken’ is een kleine beeldhouwatelier in Almere Haven. Na een carrière als huisarts, manager en universitair docent werkt Ineke Mol hier aan haar beelden. Al tijdens het maken van haar eerste beeld, Paaseilandman, raakte ze gefascineerd door het hakken in steen. “Het is zo bijzonder om vorm te geven aan een oermateriaal als steen. En het is altijd weer een verrassing wat er onder die ruwe buitenkant tevoorschijn komt.”

Dubbelbeelden

Haar tentoonstelling 'Dubbelbeelden' laat Ineke zien dat alles in deze wereld meerdere kanten heeft. “Door verschillende kanten te bekijken, krijg je een genuanceerd beeld van de werkelijkheid.” In haar werk laat Optraken vaak letterlijk twee kanten zien: zo ontstaan dubbelbeelden. In een oude, kale man gaat een roofvogel schuil. Een heerseres uit de oudheid blijkt in feite een bange wezel. Misschien wil een tapir veel liever als een sepia door het zeewater schieten. 

Naast de dubbelbeelden maakt de Almeerse ook enkelvoudige beelden in verschillende stijlen uit verschillende steensoorten, van albast tot Carrara marmer. Zij laat zich leiden door fantasie, door haar reizen en door de stenen zelf. Zo komt Leonardo da Vinci weer tot leven en zingt Elvis een lied. De expositie wordt zondag 2 oktober om 15:00 uur geopend en is tot vrijdag 28 oktober op afspraak te bezoeken in Casa Casla. Neem hiervoor contact op via info@casacasla.nl.