(Archieffoto: AllGo)
(Archieffoto: AllGo)

Nieuwe buslijnen Nobelhorst en Amsterdam

Algemeen

ALMERE - AllGo voert met ingang van de nieuwe dienstregeling twee grote veranderingen door. Hierdoor wordt de dienstregeling aantrekkelijker en maken er naar verwachting meer reizigers gebruik van het OV.

AllGo verbetert de dienstregeling voor de wijken Nobelhorst en Tussen de Vaarten. Deze wijken groeien. Er zijn dus meer mensen die vanuit deze wijken gebruik kunnen maken van het OV. Daarom komt er een nieuwe stadslijn, de M8. Met de komst van deze buslijn ontstaat er een directe verbinding van Nobelhorst via Tussen de Vaarten en Station Parkwijk naar het ziekenhuis en het centrum. Door de komst van de nieuwe lijn M8 vervalt het traject Station Parkwijk-Sallandsekant van lijn M5. Ook rijden de lijnen 25 en 525 vanaf 11 december niet meer.

Buslijn Amsterdam

Ook de R-net lijnen veranderen. Daarmee speelt allGo in op de ontwikkeling van het (zuid)oostelijke deel van Almere. Er komt een nieuwe lijn 330 die rijdt van Almere Buiten en Stad Oost via het Oor naar de Bijlmer in Amsterdam. Deze lijn vervangt de huidige lijnen 323 en 328. Naast de trein wordt dit een belangrijke regionale verbinding voor de stad Almere. Daarmee biedt deze nieuwe buslijn een goed en duurzaam alternatief voor de auto.

De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 11 december. Vanaf 24 november communiceert allGo over de wijzigingen van de nieuwe dienstregeling. Hierin staat beschreven wat er wijzigt per buslijn en wat de gevolgen zijn voor de reizigers van de betreffende buslijn. Meer informatie over allGo en het busvervoer in Almere op allgobus.nl.