Afbeelding

Nieuwe CD van Almeerse stemacteur Bob van der Houven

Algemeen

ALMERE - De Almeerse stemacteur Bob van der Houven heeft een cd uitgebracht met twintig liedjes die hij in zijn tienerjaren heeft geschreven. Op het album Far away a voice hebben 18  muzikanten meegespeeld. De arrangementen zijn gemaakt door Bert van den Brink. 

De stem van Bob van der Houven heeft voor velen een vertrouwde klank. Al decennia is de Almeerder te horen als voice-over in tv-documentaires, waarvan ‘Rail Away’ de bekendste is.Daarnaast presenteerde hij radioprogramma’s en gaf zijn stem aan diverse tekenfilmfiguren, zoalsde neefjes Kwik, Kwek en Kwak uit ‘Ducktales’, Stitch uit ‘Lilo & Stitch’ en Dr. Doofenshmirtz uit‘ Phineas and Ferb’.

Bewaard geheim

“Van jongsafaan ben ik ook muzikaal actief. Ik schrijf al sinds mijn tienerjaren liedjes, speel piano en zing”, vertelt hij. Vooral in de jaren ‘70 was hij zeer productief als liedjesschrijver. De songs uit die tijd, die hij samen maakte met tekstschrijver Tom Frohwein, bleven al die tijd een goed bewaard geheim. “Die liedjes zijn nooit eerder op plaat verschenen, op enkele Nederlandstalige bewerkingen na.” 

Arrangementen

Samen met de gelauwerde musicus Bert van den Brink, die tekende voor de sfeervolle arrangementen, maakte Bob van der Houven een CD met een selectie van 20 originele liedjes. Van den Brink is op het album te horen als pianist, organist en accordeonist. Daarnaast werkten nog diverse andere musici mee. Edward Reekers verzorgde de backing vocals. 

De liedjes van Bob van der Houven zijn tijdloos en vaak weemoedig, met thema’s als liefde en verlangen. Al zijn er zeker ook speelse elementen in te vinden. Het album staat inmiddels op alle streamingdiensten. Op Youtube is ook een videoclip van de titelsong te zien: