Pyramid Shell van kunstenaar Cyril Lancelin (Foto: aangeleverd)
Pyramid Shell van kunstenaar Cyril Lancelin (Foto: aangeleverd)

M. ontvangt bijdrage van de ELJA Foundation

Uit

ALMERE - M., de pilot van het kunstmuseum in oprichting, is een samenwerking aangegaan met de ELJA Foundation voor de realisatie van een nieuw kunstwerk, dat wordt gemaakt door de Franse kunstenaar Cyril Lancelin. De creatie moet samenwerking en verbinding aanmoedigen tussen jongeren en gaat rondreizen door de provincie Flevoland.

Een ander onderdeel van het project is een onderwijsprogramma. Een kleinere versie van het kunstwerk zal een reis maken langs VMBO-scholen door de provincie, waarbij de leerlingen creatieve workshops krijgen aangeboden. In deze workshop ontwerpen de jongeren zelf een kunstwerk dat voor hen Flevoland symboliseert. Ze doorlopen de stappen van het maakproces waarin vaardigheden als samenwerken, ontwerpen, creativiteit en presentatie aan bod komen. De beste ontwerpen worden aangeboden aan het museum in oprichting. De bijdrage van de ELJA Foundation bestaat zowel uit financiële ondersteuning als kennisdeling. Het project zal in 2024 worden uitgevoerd.

Cyril Lancelin 

Het kunstwerk wordt uitgevoerd door de Franse kunstenaar Cyril Lancelin. Hij ontwikkelt werk waarbij met sculpturen, grote installaties, tekeningen, video’s en interactieve elementen verbanden worden gelegd tussen toeschouwers, de ruimte en fictie. Zijn werk is te zien geweest in onder andere Parijs, New York, Melbourne, Singapore en Londen. De samenwerking met M. is zijn debuut in Nederland.