Wethouder Jesse Luijendijk: 'geen sprake van bezuiniging'  (Foto: aangeleverd)
Wethouder Jesse Luijendijk: 'geen sprake van bezuiniging' (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Coalitie: ‘geen sprake van bezuiniging op hengelsport’

Algemeen

ALMERE – Er is geen sprake van een bezuiniging op de hengelsport in Almere. Er is budget om de vissteigers te onderhouden, dus kan er gewoon worden gevist.’ Dat is althans de mening van het college en een aantal coalitiepartijen.

Door Marcel Beijer

“Het is opmerkelijk dat een passage uit het coalitieakkoord tot zoveel ophef heeft geleid”, zei wethouder Jesse Luijendijk donderdagavond tijdens de Poltieke Markt waar een motie van de PVV werd besproken die opriep om de bezuiniging terug te draaien. “Het is inderdaad vrij uniek wat we hebben uitgesproken dat we de hengelsport niet langer willen faciliteren, maar we hebben nog niet eens beleid gemaakt op dit onderwerp. De motie klopt dus niet. Van een bezuiniging is geen sprake.”
De coalitiepartijen VVD, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie verkneukelden zich zichtbaar over de fout in de PVV-motie. De overige drie coaltiepartijen (Leefbaar Almere, D66 en CDA) lieten zich in de vergadering niet horen.

Flauw

Raadslid Chris Jansen van de PVV, die de motie opstelde, noemt het flauw dat het college valt over het woordje ‘bezuiniging’. “De steigers worden weliswaar onderhouden, maar verder wordt er niets meer gefaciliteerd. Dat betekent dus ook dat er geen nieuwe steigers zullen worden aangelegd. En dat heeft gevolgen voor de vereniging en misschien wel het meest voor mindervaliden. Effectief natuurlijk wel degelijk sprake van een bezuiniging.”
Volgende week wordt over de motie gestemd.