Het kunstwerk werd vrijdag geopend door Hubert Roza (rector), oud-leerlingen Arrow Postma en Isabelle Gits, Wethouder Kees Ahles (Kunst & Cultuur) en Door Heijne.
Het kunstwerk werd vrijdag geopend door Hubert Roza (rector), oud-leerlingen Arrow Postma en Isabelle Gits, Wethouder Kees Ahles (Kunst & Cultuur) en Door Heijne. Fred Rotgans

Kunstwerk A New History geopend op schoolplein Arte College

Algemeen

POORT - Cultuurwethouder Kees Ahles opende vrijdag samen met twee oud-leerlingen van het Arte College het kunstwerk A New History op het schoolplein van de school in Poort. 

Het kunstwerk is het resultaat van een samenwerking van 200 vmbo-leerlingen van het Arte College met het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond en kunstenaar Harmke Datema-Chang. “Een grote poort op het schoolplein van onze school symboliseert de culturele achtergrond van de leerlingen en de verbinding tussen school en wijk”, vertelt Hubert Roza, rector van het Arte College. “De leerlingen hebben hun persoonlijke verhalen geschreven en vormgegeven in metalen bladeren die deel uitmaken van de poort. Het kunstwerk is zodoende te beschouwen als een uiting van modern cultureel erfgoed.”

Het openbare kunstwerk is voor iedereen te bewonderen op het schoolplein van het Arte College aan de Oostenrijkstraat in Poort.