Het damesteam in actie tiijdens de bronzen race (Foto: aangeleverd)
Het damesteam in actie tiijdens de bronzen race (Foto: aangeleverd)

Sloeproeiers sluiten seizoen af

Sport

ALMERE - De Sloeproeiers Almere hebben het seizoen zaterdag afgesloten met het rondje Muiden Pampus Muiden. Zowel ons herenteam als damesteam kwamen drie keer in actie. 

De wedstrijden in de MPM-race zijn allemaal zeven kilometer lang. Vanaf de start in Muiden wordt om het eiland Pampus gevaren en daarna weer terug. Zaterdag werkte het weer lekker mee, zondag speelde een flinke wind de roeiers parten. Het damesteam van Sloeproeien Almere won op zondag in het D2 klassement het brons, ondanks het feit dat zij met een roeier minder moesten roeien.
Ook het mannenteam heeft zeer goed geroeid en dat terwijl zij niet met een volledig eigen wedstrijdteam konden roeien. Wel was het team met acht roeiers compleet, omdat er roeiers van buiten de club bereid waren om in te vallen. De mannen werden uiteindelijk veertiende in het H2 klassement.

Geen rust

De sloeproeiers maken zich nu klaar voor het volgende seizoen. Het wordt geen rustperiode, want de trainingen gaan in de winter gewoon door. Kan er niet getraind worden, dan wordt de sloep Labora Stulti onderhouden. De bezetting in de mannenboot maakt duidelijk dat nieuwe roeiers in het mannenteam welkom zijn. Wie fit en krachtig is, en in een goede conditie verkeert,  kan zich aanmelden voor een proeftraining via www.sloeproeienalmere.nl.