(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Afro sci-fi pop-up museum in bibliotheek Buiten

BUITEN CENTRUM - Nederland’s eerste Afro sci-fi pop-up museum Black Suns is momenteel te zien in de Nieuwe Bibliotheek Almere Buiten.

Tijdens het UITfestival Almere vond in de Cultuurdome de allereerste editie plaats van het Afro sci-fi pop-up museum. Hiermee werden gedurende het weekend ruim 150 bezoekers bereikt. Het was een interactieve ervaring met onder andere Black Suns puzzels, schaken, XL kleurplaten, knusse voorleessessies en een QR code speurtocht. Daarna waren de Afro superhelden op grote canvassen te zien in het Cultuurhuis Almere Buiten en aansluiten in de  Nieuwe Bibliotheek Almere Buiten. 

Het Afro sci-fi museum Black Suns is mogelijk gemaakt door middel van een succesvolle crowdfunding campagne via Voordekunst.nl met naast particuliere supporters onder andere donaties van de provincie Flevoland, Prins Bernhard cultuur Fonds en Cultuurfonds Almere. De supporters kregen kaartjes en ontvingen ook het gelijknamige Afro sci-fi boek Black Suns / Zwarte Zonnen. Het Afro sci-fi pop-up museum is nog tot 1 december te bewonderen in de bibliotheek aan het Baltimoreplein.