(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Week van het Aangepast Sporten Flevoland

FLEVOLAND - Tot en met 13 november staat Flevoland in het teken van aangepast sporten. In deze Week van het Aangepast Sporten wordt aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking in Flevoland.

In meerdere gemeenten in Flevoland krijgen sportaanbieders een certificaat overhandigd dat aangeeft dat de vereniging een passend en duurzaam sportaanbod voor mensen met een beperking heeft. Het is ook een stimulans om het sportaanbod voor mensen met een beperking te onderhouden en voort te zetten. 

Expertmeetings

In de week van het Aangepast Sporten worden een tweetal expertmeetings georganiseerd voor trainers, coaches, sporters, professionals en vrijwilligers. Op woensdag 9 november heeft de meeting het thema ‘Omgaan met gedragsproblematiek’. Hoe herken je gedrag dat voortkomt uit gedragsstoornissen, leer je deze te begrijpen én hoe ga je effectief om met ongewenst gedrag? Op donderdag 10 november is het onderwerp ‘Hoe krijg je mensen in beweging met E-sports?’ Hoe is dit te integreren in de huidige maatschappij en hoe kunnen we dit inzetten om mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen?

Portretten en verhalen

Sporten en bewegen voor mensen met een beperking is niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens de Week van het Aangepast Sporten worden verhalen verteld van mensen met een beperking en wat sport voor hen betekent. Verder wordt er gekeken hoe toegankelijk een aantal openbare ruimtes in Flevoland zijn om te sporten en bewegen. 

Ga voor meer informatie www.sportflevo.nl/weekaangepastsporten