Paul Jonker en Lotte Ooms. (Foto: Nicky de IJL)
Paul Jonker en Lotte Ooms. (Foto: Nicky de IJL)

Visual storyteller Lotte Ooms en chefkok Paul Jonker bij StrandLAB

ALMERE - Visual storyteller Lotte Ooms en chefkok Paul Jonker presenteren op 19 en 20 november van 16.00 tot 18.00 uur 'Rookt' bij Atelier StrandLAB op het Almeerderstrand.

Lotte Ooms onderzoekt bij StrandLAB de seizoenen. Ze experimenteert met ingrediënten die de natuur op het Almeerderstrand haar in de schoot werpt en werkt met restmaterialen van lokale ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Deze elementen verbindt ze aan oude mythes en saga’s. Zo ontstaan via zintuiglijke ervaringen nieuwe verhalen.

Na een eerdere samenwerking met Paul Jonker bij de zomereditie 'Smelt' heeft het duo zich dit keer ondergedompeld in de mogelijkheden die het herfstseizoen te bieden heeft. 'Rookt' is het resultaat van dit nazomerse onderzoek. Bezoekers kunnen naast de vegetarische eenheidsworst met bijpassende elementen die Lotte en Paul zullen bereiden, proeven van herfstige biertjes die lokaal gebrouwen zijn. Tijdens de presentatie deelt Lotte conserveertechnieken en tips over hoe je om kunt gaan met schaarste. 

Reserveren via www.strandlab-almere.nl