(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

De Schoor en Vis à Vis willen cultuur toegankelijker maken

ALMERE - Welzijnsorganisatie De Schoor en het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis slaan de handen ineen om cultuur toegankelijker te maken.

"Kunst en cultuur hebben een positieve invloed op het welbevinden en de kwaliteit van leven. Het is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend dat hij of zij mee kan doen aan culturele activiteiten", verklaart Willemijn Steenbakkers, cultuurverbinder bij De Schoor. “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedere bewoner, ook mensen die met een krappe beurs leven, mee kunnen doen aan het cultureel aanbod?”

Ook culturele organisaties onderschrijven steeds vaker het belang om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Afgelopen oktober bood theatergezelschap Vis à Vis veertig laaggeprijsde kaarten voor de voorstelling ‘FRAGILE’ aan voor bewoners met een kleine beurs. Hiervoor gingen zij een samenwerking aan met de Almeerse wijkteams. Vrijwilliger Marjan Smit: "Sommige bewoners waren zelfs nog nooit bij een theatervoorstelling geweest. Er ging een wereld voor ze open.”

Willemijn Steenbakkers noemt dit een mooie opmaat naar een structurele samenwerking. "Wat zou het mooi zijn als we meer bewoners met een afstand tot kunst en cultuur een cultureel aanbod kunnen aanbieden.”

Organisaties die een aanbod hebben dat zij graag voor iedereen beschikbaar willen stellen, of op een andere manier iets kunnen bijdragen aan cultuurbeleving in Almere, kunnen mailen naar wsteenbakkers@deschoor.nl