Drie oppositiepartijen: nog geen geld voor Kunstmuseum

ALMERE - De PVV, 50PLUS en AP/OPA willen dat het geld voor het Kunstmuseum niet ingezet wordt tot de business case en een go/no go besluit voor het Kunstmuseum aan de raad zijn voorgelegd en daarover een besluit is genomen. Het gaat hier om 1,5 miljoen euro dat in de begroting staat voor het Kunstmuseum. Daarover hebben de drie partijen een motie ingediend.

Door Robert Mienstra

Het gaat hier gaat om het Kunstmuseum waarvan het coalitieakkoord aangeeft dat de beslissing over het doorgaan van dit project aan de raad wordt overgelaten, stellen de drie partijen. Tijdens de bespreking van het agendavoorstel van de PVV over dit onderwerp op 29 september is duidelijk geworden dat bij de bespreking van de businesscase voor het Kunstmuseum een besluit wordt genomen of er verder gegaan wordt met dit project of dat de voorbereidingen worden gestaakt.

De partijen zijn van mening dat bij de besluitvorming over de businesscase van het Kunstmuseum nu eerst moet blijken of de middelen in het jaarprogramma 2023 nodig zijn, voordat verdere voorbereidingskosten worden gemaakt en dat afgesproken is binnen de raad dat pas gestart wordt met het tweede deelproces nadat de businesscase inclusief financiƫle onderbouwing door de raad is vastgesteld.