(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Indiaas klassiek concert bij Goede Rede Concerten

HAVEN - Vrijdagavond 11 november om 20.00 uur staat het eerste concert in een serie van drie met Indiaas Klassiek op het programma bij Goede Rede Concerten in Almere Haven: Indiase raga muziek op de instrumenten tabla en viool door Ganesh Ramnath en Satyakam Mohkamsing. 

Raga betekent kleur in klank in de vrije zin. Improvisatiemuziek binnen een raamwerk van melodie en ritme, afgestemd op de tijden van dag en seizoenen. Het concert heeft een organische opbouw van meditatieve stilte tot spannende snelle ritmes. Elke uitvoering is een unieke reis.

Ganesh Ramnath is een bekende musicus, opgeleid in de Indiase klassiek muziek, tabla en zang. De tabla is de tweeparige drumset, bespeeld met de vingers. Naast raga muziek is de tabla ook in film of spirituele muziek te horen. Satyakam Mohkamsing beoefent een oosters genre, met zijn Europese en Aziatische wortels, op een westers instrument, de viool. Met zijn muzikale achtergrond wil hij bruggen bouwen tussen verschillende artistieke disciplines en gemeenschappen.

De volgende twee Indiaans klassieke concerten vinden in 2023 plaats op 3 februari en 4 maart. Meer informatie en reserveren: www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.