Alzheimer Trefpunt in teken van Mantelzorg

HAVEN - Op donderdag 10 november is het Mantelzorgdag en daar wordt die avond bij stilgestaan tijdens het Alzheimer Trefpunt in Almere Haven. 

Als mantelzorger ben je hard nodig en is het werk vaak intensief. De VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) heeft het hele jaar door diverse activiteiten voor mantelzorgers, maar in de week van 10 november worden zij extra in het zonnetje gezet. Medewerkers van de VMCA nemen mantelzorgens mee in het aanbod en vertellen waar mantelzorgers terecht kunnen. Belangstellenden zijn van harte welkom bij het Alzheimer Trefpunt in Corrosia, aan de Markt 43 in Haven. De inloop is vanaf 19.00 uur met koffie of thee. Het programma duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Aanmelden is gewenst en kan via at.almere@alzheimervrijwilligers.nl.

Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt. Alzheimer Flevoland organiseert maandelijks het Alzheimer Trefpunt in Almere Haven voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en belangstellenden.