Autobrand aan de Paletstraat (Foto: team HV-Almere)
Autobrand aan de Paletstraat (Foto: team HV-Almere)

Drie autobranden en andere brandjes. Verder relatief rustige oud en nieuw.

Algemeen

ALMERE – De gemeente meldt dat het een relatief rustige jaarwisseling is geweest in Almere. Er hebben zich geen grote incidenten op het gebied van openbare orde en veiligheid voorgedaan. Wel waren er in de berichtgeving van www.hv-almere.nl een woningbrand en drie autobranden en diverse kleine (container) brandjes.

Door Robert Mienstra

Autobranden

Er zijn meldingen van drie autobranden. Een aan de Paletstraat in de Regenboogbuurt, de auto was door de brandweer niet meer te redden. Op de Razijl in de Noorderplassen was de tweede autobrand, en op het Odeonpad in Stad heeft een auto in brand gestaan. De brandweer was toevallig in de buurt en daardoor snel ter plaatse. Desondanks stond de auto al volledig in de brand en was niet meer te redden.

Woningbrand Stellingmolenstraat

Om 00:40 uur kwam een melding bij de meldkamer binnen van een woningbrand aan de Stellingmolenstraat. Brandweer, politie en een ambulance kwamen ter plaatse. Er bleek vuurwerk op de deur te zijn geplakt waardoor de voorruit eruit geblazen was. Een bewoner is door ambulancepersoneel verzorgd.

Brandjes

Op de J.T.P. Bijhouwerhof / G.A. Overdijkinkstraat in de Bouwmeesterbuurt was een brandende container. Deze is behoorlijk verschroeid. Op de Dwangmolenstraat in Buiten heeft een grote berg afval in brand gestaan bij een container. Verder was er een melding van een buitenbrand op de Poemaweg in de Faunabuurt. Het bleek te gaan om een brand in een achtertuin van een woning. Ook aan de Denemarkenstraat was een containerbrand. Op de Josephine Bakerstraat is tweemaal een melding van brand gedaan. Bij de tweede keer ging het om een kleine brand van een aantal pallets. Op het Rie Mastenbroekpad nabij de Zwenkgrasstraat stond eerder vannacht een grote berg afval volledig in de brand. Er is ook een spoedmelding binnengekomen voor een containerbrand op de Cinemadreef. Daar brandde wat afval. Op de Fellinilaan in Filmwijk heeft de brandweer een ondergrondse container vol laten lopen met water.

Evaluatie

De gemeente meldt dat de evaluatie van de jaarwisseling in de aankomende weken plaats vindt. Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade.

(Bron www.hv-almere.nl en gemeente Almere)