De nieuwe locatie van DDAMA aan de Diagonaal. (Foto: aangeleverd)
De nieuwe locatie van DDAMA aan de Diagonaal. (Foto: aangeleverd)

Museum voor digitale kunst verhuist naar centrum

STAD CENTRUM – Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) verhuist naar een leegstaand winkelpand in Almere Centrum. Vanaf vrijdag 13 januari zijn bezoekers welkom op de nieuwe locatie aan de Diagonaal 38. 

Het museum voor digitale kunst sloot in oktober noodgedwongen de deuren in de Eurotoren aan de Landdrostdreef. Na vijf verhuizingen in vijf jaar tijd had DDAMA daar op de tweede verdieping haar onderkomen gevonden, maar vanwege de energiecrisis werden de eerste vijf verdiepingen van de toren afgesloten. Het is wederom gelukt een nieuw onderkomen te vinden. De etalage van het winkelpand aan de Diagonaal is al een tijdje te bewonderen en aan de inrichting van de ruimte wordt momenteel hard gewerkt. 

"Het wordt een beknopte expo over 6 jaar DDAMA", vertelt curator en directeur Christine van Stralen. "We houden al zes jaar lang een museum voor digitale kunst in Almere overeind met eigen middelen en deskundige en gemotiveerd vrijwilligers. Dankzij projectontwikkelaars is het ons steeds weer gelukt nieuwe ruimtes te vinden. We hebben in die jaren spraakmakende en vernieuwende exposities georganiseerd."

Feestelijke nieuwjaarsborrel

Vanaf vrijdag 13 januari is DDAMA weer geopend voor publiek op alle vrijdagen en zaterdagen van 14.00 - 17.00 uur. Op vrijdag 13 januari om 17.00 uur is iedereen uitgenodigd voor een feestelijke nieuwjaarsborrel. Meer info: www.ddama.eu.