Hilde van Garderen. (Foto: Lex Beers)
Hilde van Garderen. (Foto: Lex Beers)

Oud-wethouder Hilde van Garderen voorzitter Raad van Toezicht Suburbia

ALMERE - Vanaf 2023 gaat het bestuur van de Almeerse theatergroep Suburbia verder als Raad van Toezicht. Oud-wethouder Hilde van Garderen wordt de nieuwe voorzitter. 

Suburbia verdiept en verbreedt de komende jaren het aanbod, dat meer aansluit op de samenstelling van de gegroeide stad. Zo gaat het theatergezelschap, samenwerken met andere makers, in theaters en op locatie, en films maken. Het huidige bestuur bestaat uit de Almeerse professionals Najat el Hani, Linda Graanoogst, Judith Wijnen, Janica Kleiman en Suehaly Koek. Onlangs is het bestuur versterkt met twee landelijke professionals.

'Ruimte geven aan talent'

Melle Daamen was kroonlid van de Raad voor Cultuur en directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam en Theater Rotterdam. “Ik vind het noodzakelijk dat het cultuuraanbod aansluit op de veranderende Nederlandse bevolkingssamenstelling. Zeker in Almere moet meer ruimte worden gegeven aan talent dat het verhaal vertelt van de jonge en diverse stad”, zegt Daamen. 

Suburbia Film

Naast Daamen zal Marc van Warmerdam zijn kennis en ervaring inbrengen in de Raad van Toezicht. Als onlangs afgetreden directeur van muziektheatergezelschap Orkater en als filmproducent zal hij ook toezien op de verdere ontwikkeling van Suburbia Film. Van Warmerdam: “Almere staat dik in de top tien van grootste steden van Nederland. Suburbia ambieert ook op het gebied van kunst en cultuur deze plek te veroveren”.

Raad van Toezicht

Vanaf volgend jaar gaat het bestuur verder als Raad van Toezicht onder voorzitterschap van oud-cultuurwethouder Hilde van Garderen. "In een jonge stad als Almere is cultuur van onschatbare waarde, aangezien het verrijkt, verbindt en versterkt. Het is van groot belang om blijvend te investeren in culturele voorzieningen. Ik ben trots dat ik dat nu ga doen als voorzitter RvT van Suburbia.”