Wethouder Luijendijk nam de extra handtekeningen in ontvangst. (Foto: Nico Kooij)
Wethouder Luijendijk nam de extra handtekeningen in ontvangst. (Foto: Nico Kooij)

Extra protesthandtekeningen tegen buitenzwembad Spanningsveldbos

Wonen

STEDENWIJK – Leden van de werkgroep Spanningsveldbos hebben wethouder Jesse Luijendijk onlangs 365 extra handtekeningen overhandigd als protest tegen de mogelijke komst van een buitenzwembad.

Al in april vorig jaar overhandigde de werkgroep Spanningsveldbos van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen een petitie met zevenhonderd handtekeningen aan de gemeenteraad. Nu wilde de werkgroep de extra handtekeningen uit de buurt nog eens overhandigen aan de wethouder. Voor gebouw De Veldhoek bood Han de Breet uit naam van de werkgroep de handtekeningen en een collage aan. De collage beschrijft de noodzaak van het in stand houden van het Spanningsveldbos. Met deze uitleg willen ze duidelijk maken dat de afgelopen veertig jaar al vijftig procent van het groen uit de directe leefomgeving van Stedenwijk Zuid is verdwenen. De bewoners vinden het een heel slecht idee om nu ook nog een buitenzwembad te bouwen in het Spanningsveldbos. Er zijn betere locaties te vinden, stellen zij, waar het groenverlies juist gecompenseerd kan worden in de omgeving van het zwembad. 

Werkgroep

De werkgroep doet veel werk in het Spanningsveldbos. Zo worden paden aangelegd, broeihopen voor ringslangen gemaakt en onderhoud gedaan. De Berenklauwen bestrijding kreeg daarbij extra aandacht. De werkgroep is van mening is dat de bestrijding zo succesvol is dat die moeten worden beloond. Deze beloning hebben ze beschreven in de vorm van een Berenklauwen voordeelmodel. Ze zijn hierover in gesprek met de gemeente om hun idee daadwerkelijk vorm te geven. De ontvangen beloning kan dan gebruikt worden voor verbeteringen  in het bos en de buurt.