Afbeelding

Inloop voor iedereen die behoefte heeft aan praatje

HartZaak van start in Almere

ALMERE –HartZaak Almere gaat vanaf deze maand van start met het organiseren van open inloop op zondagmiddag, voor iedereen die daar behoefte aan heeft. 

HartZaak is een samenwerkingsverband van (vrijwilligers)organisaties in het Almeerse sociaal domein. “Samen zorgen we voor laagdrempelige inloopmomenten in de avonden en weekenden”, vertelt Sacha de Ruiter, coördinator van de stuurgroep HartZaak Almere. “Die inloopmomenten zijn er voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje, gezelligheid of een bakje koffie of thee. Bijvoorbeeld inwoners die eenzaamheid ervaren.” 

HartZaak is er ook voor mensen die vragen hebben over hulp of ondersteuning. “Vrijwilligers kunnen de bezoekers informatie geven over de verschillende organisaties in Almere en kunnen waar nodig doorverwijzen naar bijvoorbeeld OCO Almere of Wijkteam Almere.”

Stuurgroep

De stuurgroep wordt gevormd door NAH Forum, Stichting ABRI en Clip-Stip. EigenWijze Company is aangesloten als partner van HartZaak Almere. Zij streven met dit samenwerkingsverband naar het bieden van een open inloop op de momenten dat formele organisaties gesloten zijn. “We starten met een aantal open inloopmomenten in het weekend. Die worden gefaciliteerd door de aangesloten organisaties, maar zijn nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor de achterban van die organisaties. De open inloopmomenten van HartZaak zijn er echt voor iedereen.” 

Inloopmiddagen

Er is open inloop op de volgende dagen en locaties:
-Eerste zondag van de maand op locatie NAH Forum, Wagenmakerbaan 39 in Almere Centrum.
-Derde zondag van de maand op locatie CLIP/STIP, Danslaan 66 in Almere Danswijk.
-Vierde zondag van de maand op locatie EigenWijze Company, C. v. Eesterenplein 257 Almere Buiten.

De locaties zijn dan geopend van 13.30 – 16.30 uur.  Er wordt nog hard gewerkt aan een website. Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/Hartzaakalmere