(Foto:Adobe Stock)
(Foto:Adobe Stock)

Almere een van de sterkst groeiende gemeenten

ALMERE – Van de tien grootste gemeenten nam het aantal inwoners in 2022 het sterkst toe in Eindhoven, met 22 per duizend, gevolgd door Almere (21 per duizend), Amsterdam (20 per duizend) en Nijmegen (19 per duizend). Eindhoven en Amsterdam groeiden hoofdzakelijk door buitenlandse migratie, Almere ook door binnenlandse verhuizingen en geboorten.

Net als een jaar eerder was Flevoland in 2022 de provincie met de sterkste bevolkingsgroei, gevolgd door Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Flevoland groeide door natuurlijke aanwas, binnenlandse verhuizingen én buitenlandse migratie. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de bevolkingsontwikkeling tot 1 december 2022.

In 2022 groeide het aantal inwoners in vrijwel alle gemeenten. Hoofdzakelijk kwam dat door de toegenomen immigratie, met name van Oekraïners. In Flevoland kwamen er ruim 22 mensen per duizend inwoners bij, in Noord-Holland 16 per duizend en in Zuid-Holland en Utrecht 13 per duizend. Gemeenten waar meer baby’s worden geboren dan er mensen overlijden liggen voornamelijk in de Randstad, in Flevoland en in en rond Zwolle.