(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

250 winterjassen voor meiden in Asni

ALMERE - Naima Amda uit Almere is Resultmentor. Dagelijks is ze bezig met het coachen van vrouwen om hun potentieel te benutten. Omdat vrouwen in de bergen van Marokko weinig kans op educatie hebben wil ze graag haar steentje bijdragen. Naast dat Naima zelf geld zal doneren aan stichting EFA (education for all), wil ze ook graag geld inzamelen om 250 vrouwen in Marokko te voorzien van winterjassen. Via GoFundMe vraagt ze om hulp.

“Meiden in de bergen van Marokko hebben de kans op educatie vaak helemaal niet”, zegt Amda. “ Daarom wil ik mijn steentje bijdragen aan de stichting EFA (education for all) opgericht mede door twee Nederlanders die educatie voor meiden van 12 tot 18 jaar mogelijk maken door ze op te vangen in eigen boardhouses waardoor ze toegang krijgen tot onderwijs en zo een bestaan kunnen bouwen voor zichzelf en hun familie in de bergen”.

Naima zal zelf ook op 11 januari naar Marokko gaan om de vrouwen mindet en ondernemers skills te leren. Gezien het erg koud is in de bergen wil ze graag bij haar komst iedereen voorzien van winterjassen. Het streefbedrag is 12 500 euro, ze hoopt hiermee 250 jassen te kunnen aanschaffen.