'Apolonia.Apolonia' werd uitgeroepen tot de beste documentaire op IDFA.
'Apolonia.Apolonia' werd uitgeroepen tot de beste documentaire op IDFA.

Best of IDFA On Tour 2023 in Filmhuis

STAD CENTRUM - Het Nieuwe Filmhuis in bibliotheek Stad presenteert zondag 22 januari Best of IDFA On Tour 2023. Een marathon-vertoning van drie prijswinnende films die door de jury’s van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) 2022 zijn bekroond.

Op zondag 22 januari vertoont het Nieuwe Filmhuis van 11.00 tot 17.00 uur eenmalig drie prijswinnende documentaires van het IDFA 2022. 

Apolonia Apolonia: een portret van Apolonia Sokol, een charismatisch kunstenaarskind dat na een studie aan de prestigieuze kunstacademie Beaux-Arts de Paris in de voetsporen wil treden van de grote Franse schilders. Ze is getalenteerd, maar is dat genoeg om als vrouw door te breken in de kunstwereld? Een indrukwekkende film die dertien jaar bestrijkt uit een allesbehalve doorsnee leven.

Journey Through Our World: het eerste coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra en Peter Lataster, die liefdevol de camera richten op hun gekrompen wereld. Hun kalme verslag vangt het wonderlijke van deze unieke historische periode.

Paradise: Een hittegolf in Siberië leidt tot enorme bosbranden. Dorpsbewoners slaan de handen ineen om het vuur te bedwingen, door hen De Draak genoemd. Visueel sterke film over het inferno dat klimaatverandering kan veroorzaken.

Ga voor meer info en tickets naar www.denieuwebibliotheek.nl/het-nieuwe-filmhuis