Het NK Badminton in Almere wordt in het eerste weekend van februari gehouden. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Het NK Badminton in Almere wordt in het eerste weekend van februari gehouden. (Archieffoto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

NK Badminton in Topsportcentrum

ALMERE – Het Topsportcentrum in Poort is in het weekend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari het decor van het Nederlands Kampioenschap Badminton 2023.

Het NK Badminton is het meest prestigieuze nationale evenement voor badmintonners. Vorig jaar had het evenement last van de coronamaatregelen waardoor maar weinig mensen de wedstrijden konden bekijken. Dit jaar is iedereen weer van harte welkom. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site nkbadminton.nl. Voor wie voor vrijdag 27 januari besteld kost een ticket 8,50 euro voor zaterdag 5 februari (1/8 en ¼ finales) en zondag 6 februari (halve finales en finale). Daarna kost een kaartje 10 euro. Kinderen tot 17 jaar hebben gratis toegang, maar moeten wel een kaartje reserveren.

Yonex

Het NK Badminton blijft in ieder geval tot en met het jaar 2024 in Almere gehuisvest. In december maakte het grootste internationale badmintonevenement dat Nederland kent, de Yonex Dutch Open, bekend uit Almere te vertrekken. Ook dat toernooi werd in het Topsportcentrum in Poort gehouden.