Miep Diesel op latere leeftijd. In 2020 overleed zij. (Foto: aangeleverd)
Miep Diesel op latere leeftijd. In 2020 overleed zij. (Foto: aangeleverd)

Jaarlijkse Miep Diesel-schrijfwedstrijd egodocumenten

ALMERE - In samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek in Almere en de krant Almere DEZE WEEK organiseert de Stichting Miep Diesel een schrijfwedstrijd voor kinderen (groep 7/8) en jongeren (onderbouw VO). Zij worden gevraagd een egodocument te maken

Dit egodocument mag een dagboekfragment, een brief, blog of vlog zijn. Met name het gebruik van andere media helpt om deze jonge doelgroep te bereiken. Gedurende 10 weken zal er wekelijks een jongere/kind zijn/haar project in Almere DEZE WEEK worden voorgesteld. Op 21 april 2023 is er een feestelijke avond in de Nieuwe Bibliotheek in Almere waar 1 winnaar in beide categorieën wordt uitgeroepen. Prijs is een bokaal en natuurlijk de publicatie van het egodocument in de krant of online.

Meedoen?

Inzendingen van de leerlingen moeten voor 2 april bij info@miepdiesel.nl ingestuurd zijn. 21 april worden de winnaars van de schrijfwedstrijd bekend gemaakt tijdens een eindfeest in de theaterzaal van de nieuwebibliotheek.
Scholen die mee willen doen, kunnen ook via info@miepdiesel.nl  informatie opvragen. Een bezoek aan de klas door een bestuurslid van de stichting Miep Diesel of door een journalist van Almere DEZE WEEK behoort tot de mogelijkheden.

Jury

De jury bestaat uit Hilde van Garderen (voorzitter Stichting Miep Diesel), een medewerker van de nieuwe bibliotheek, een journalist van Almere DEZE WEEK, Havana de kinderburgemeester en de kinderambassadeur van de nieuwe bibliotheek.

Meer informatie: www.miepdiesel.nl
Informatie en insturen: info@miepdiesel.nl

Bakvis in oorlogstijd- het dagboek van Miep Diesel is in 2020 uitgegeven door BOOM Uitgeverijen.