(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Brazilië op zijn best in Casa Casla

STAD CENTRUM - In Casa Casla aan het Weerwaterplein (langs het Deventerpad) is zondagmiddag 22 januari een feestje ter gelegenheid van 200 jaar Brazilië.

Op 7 september 2022 vierde Brazilië zijn tweehonderdste verjaardag. Zuca-Magazine, het tijdschrift voor de verspreiding van Portugeestalige literatuur in Nederland en Vlaanderen, kon dit uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerden zij in december een al een feestje met zang, een expositie en gesprekken met kunstenaars en kenners over stedengroei. Nu is de beurt aan de Braziliaanse literatuur, met werk van Clarice Lispector en Lúcio Cardoso (het koppel dat geen paar kon worden), Ricardo Domeneck (dichter in Berlijn) en good old Zuca Sardan (de godfather van Zuca-Magazine). Het wordt opnieuw een feest met muziek van Andrew Laureth (gitaar en zang) en Michiel Scheen (piano), voordracht, projectie van foto’s en Braziliaanse tapa’s. Dit alles in het decor van de kunst van Ana Carvalho en Régis Gonçalves.

Programma

-14.00 uur: Inloop. 

-14.30 uur: Presentatie Clarice Lispector en Lúcio Cardoso door Harrie Lemmens. 

-14.40 uur: Voordracht uit Kroniek van het vermoorde huis en De ontdekking van de wereld door Carlos Lagoeiro en een mysterystem uit Almere, begeleid door Michiel Scheen. 

-15.40 uur: Presentatie Zuca Sardan en Ricardo Domeneck door Harrie Lemmens.

-15.45 uur: Voordracht van poëzie (tweetalig, door Carlos Lagoeiro en Harrie Lemmens), afgewisseld met muziek van Andrew Laureth.

-16.30 – 17.30: Napraten en borrel.