Lege kavels op het Floriadeterrein (Foto: Henk Dijkstra)
Lege kavels op het Floriadeterrein (Foto: Henk Dijkstra)

Floriadeterrein vrijwel geheel ontmanteld

Algemeen

HORTUS – Het Floriadeterrein is vrijwel geheel ontmanteld. De meeste paviljoens zijn verdwenen en het terrein is voor iedereen toegankelijk. Ook de Weerwaterbrug richting Filmwijk is geopend.

Zoals de opzet was wordt het Floriadeterrein nu ontwikkeld tot de woonwijk Hortus. De eerste bewoners zijn er inmiddels al woonachtig, in het appartementencomplex Flores. Ook is bekend dat er 120 sociale huurwoningen worden gebouwd voor woningcorporatie Dudok Wonen. Hoe de wijk er uiteindelijk uit gaat zien, is nog ongewis. Er bestaat een verschil van inzicht tussen de gemeente en Weerwater CV (Amvest en Dura Vermeer) over de bouw van de wijk. Weerwater CV geeft de voorkeur aan een compacte stadswijk met 660 (water)woningen, de gemeente wil meer woningen realiseren. 

Drone

De Almeerder Henk Dijkstra vloog deze week met zijn drone boven het terrein, waarop de lege kavels goed te zien zijn. De bomentuin (arboretum) blijft in ieder geval behouden. Ook een aantal paviljoens krijgen, elders in Almere, een nieuwe functie. Zo wordt het paviljoen van Japan neergezet in Oosterwold.


Het eilandje Utopia (Foto: Henk Dijkstra)


Het eilandje Utopia, links het oude Haddock gebouw. (Foto: Henk Dijkstra)