Olivijn heeft zich als eerste school ingeschreven voor de Koningsspelen tijdens de landelijke kick-off met Richard Krajicek, Ron Boszhard en Britt Dekker. (Foto: Gillian van Twist)
Olivijn heeft zich als eerste school ingeschreven voor de Koningsspelen tijdens de landelijke kick-off met Richard Krajicek, Ron Boszhard en Britt Dekker. (Foto: Gillian van Twist)

Landelijke kick-off Koningsspelen bij Olivijn in Almere

Algemeen

ALMERE – De landelijke kick-off van de Koningsspelen 2023 vond woensdagochtend plaats bij Olivijn, school voor speciaal basisonderwijs aan de Marathonlaan in Almere. Zappsport-presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker onthulden samen met de leerlingen en met oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen, het thema van dit jaar: 1-2, iedereen doet mee. Vanaf vandaag kunnen scholen zich inschrijven voor elfde editie van het sportfestijn op 21 en 22 april.

Gehuld in oranje Koningsspelen-hesjes hadden de leerlingen van Olivijn zich woensdagochtend op het schoolplein verzameld. Een doventolk zorgde ervoor dat ook de slechthorende kinderen alles goed konden volgen. Sommige leerlingen vonden het best een beetje spannend, maar toen Kinderen voor Kinderen kwam optreden zat de sfeer er al snel in. Enthousiast werd er mee gedanst en mee bewogen. Er werden quiz-vragen gesteld en kinderen konden meedoen met de nieuwe Koningsspelen Moves, de zogenoemde ‘energizers’. Ook werd de titel onthuld van het nieuwe Kinderen voor Kinderen Koningsspelen-lied: ZiggZag. Dat wordt voor het eerst ten gehore gebracht tijdens de opening van het sportfestijn.

Een-Tweetjes

De Koningsspelen worden dit jaar op zowel donderdag 20 april als op vrijdag 21 april gehouden. Dit is eenmalig omdat het Suikerfeest op 21 april valt. “We vinden het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen. De Koningsspelen dagen dit jaar dan ook uit om zoveel mogelijk Een-Tweetjes te maken”, licht Richard Krajicek het thema toe. “Een van die Een-Tweetjes is de samenwerking tussen sportaanbieders en scholen, zodat er niet alleen tijdens de Koningsspelen sportieve ondersteuning is, maar dat ook ná de Koningsspelen kinderen de weg naar een sportaanbieder weten te vinden.”

Aandacht voor bewegen 

Olivijn, school voor speciaal onderwijs, mocht zich als eerste school inschrijven voor de Koningsspelen 2023. “Wij zijn heel trots dat de landelijke kick-off plaatsvindt op onze school. Vooral ook omdat onze doelgroep hiermee meer zichtbaar wordt gemaakt”, reageert Anna Maria Koelman-Van Dillen, gymdocent op Olivijn. Samen met Richard Krajicek en een van de leerlingen zette zij haar handtekening op het symbolische inschrijfformulier. Olivijn biedt passend onderwijs aan kinderen met een lichamelijke beperking, een meervoudige beperking, een langdurige ziekte of aan zeer moeilijk lerende kinderen. Daarbij is ook veel aandacht voor sport en bewegen. “Onze leerlingen krijgen twee keer in de week bewegingsonderwijs van een vakdocent, waarbij ze kennismaken met de 12 verschillende leerlijnen van bewegen. Plezier in bewegen staat daarbij voorop.” 

Meedoen

Aan de Koningsspelen doen bijna 1,3 miljoen kinderen van ruim 6.000 basisscholen mee in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Scholen zijn vrij om er zelf invulling aan te geven. Traditiegetrouw begint de dag met het Koningsontbijt, waarna het tijd is voor het sportieve gedeelte van de dag. Inschrijven tot en met 28 februari. Kijk voor meer informatie op www.koningsspelen.nl

Ook de titel van het Kinderen voor Kinderen Koningsspelen-lied werd onthuld. (Foto: Gillian van Twist)
(Foto: Almere DEZE WEEK)