Ro-Nalt Schrauwen en Emily-Lara Kabos bij de automaat. (Foto: Pakje Kunst)
Ro-Nalt Schrauwen en Emily-Lara Kabos bij de automaat. (Foto: Pakje Kunst)

Pakje Kunst: automaat vol miniatuurwerkjes van Flevolandse kunstenaars

Algemeen

STAD CENTRUM – Bij Kunst is Leuk in Almere Centrum is een automaat geplaatst van Pakje Kunst Flevoland. Voor vier euro kun je een pakje trekken met daarin een miniatuur kunstwerkje van een Flevolandse kunstenaar.

Landelijk doen meer dan 1500 kunstenaars mee met Pakje Kunst Nederland, verdeeld over 52 automaten in 36 steden in het hele land. Ro-Nalt Schrauwen, de bedenker en organisator van Pakje Kunst, bracht samen met zijn partner Angela de kast naar expositieruimte Kunst is Leuk in Almere Stad. De curator van Pakje Kunst Flevoland, Emily-Lara Kabos, nam deze enthousiast in ontvangst en kreeg daarbij de nodige technische uitleg. “Met Pakje Kunst Flevoland laten we de unieke kunstzinnige Flevolandse identiteit zien”, vertelt Kabos. ”In ieder pakje zit een uniek werkje gemaakt door een Flevolandse kunstenaar.”

Sigarettenmachine

De Pakjes komen uit een monumentale Bitri-sigarettenmachine uit de jaren 70. “Met veel liefde en aandacht hebben kunstenaars uit de hele provincie gewerkt aan kunst die past in een pakje van 20 x 85 x 55 mm. Het is nog een hele uitdaging om zo klein te werken”, aldus Kabos. De deelnemende kunstenaars worden voorgesteld op de Facebookpagina van Pakje Kunst Flevoland.

Verrassing

Een Pakje Kunst trek je voor twee munten van 2 euro. Het is een verrassing wat voor kunstwerkje er in het pakje zit. Kunst is Leuk is te vinden aan de Schutterstraat 17. De expositieruimte is komend weekend geopend (donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur). Daarna volgt een etalage-expositie en is Kunst is Leuk tijdelijk dicht. Houdt hun Facebookpagina of website in de gaten voor actuele openingstijden.

Nieuwe kunstenaars gezocht

Pakje Kunst Flevoland is nog op zoek naar nieuwe kunstenaars. Zie de voorwaarden (er is geen deadline) op www.pakjekunst.com/meedoen