Via de smartphone instructies krijgen (Foto: AdobeStock)
Via de smartphone instructies krijgen (Foto: AdobeStock) splitov27 - stock.adobe.com

Almere krijgt drie QR-Fit Routes

Sport

ALMERE – Almere krijgt dit jaar drie zogenoemde QR-Fit Routes. Dat zijn interactieve beweegroutes waar bewoners eenvoudig kracht-, balans- en spierversterkende oefeningen kunnen doen in de openbare ruimte.

Dat schrijft sportwethouder Maaike Veeningen in de nieuwsbrief die onder meer naar sportverenigingen is gestuurd. Daarin benoemt ze specifiek de QR-Fit Routes die komen in bij het Weerwater, Leeghwaterplas en het Meridiaanpark bij de Molenbuurt in Buiten. Vanwege de harde ondergrond door het koude weer lukte het helaas niet meer om de routes nog in december te realiseren. Daarom is de aanleg is verplaatst naar begin van dit jaar. Zodra de routes klaar voor gebruik zijn worden deze officieel geopend met een startevent. 

Filmpje

Bij de routes komen bordjes met een QR-code. Wie deze code scant met de mobiele telefoon, krijgt een filmpje te zien met een spierversterkende, conditionele of balans-oefening. Deze oefeningen helpen om te voldoen aan de beweegrichtlijnen. De oefeningen zijn geschikt voor elk niveau en elke leeftijd. Voor mensen die een oefening bijvoorbeeld door fysieke beperkingen niet kunnen uitvoeren, is er met één druk op de knop een vervangende oefening. 

Oefeningen veranderen

De oefeningen veranderen elke 24 uur, dus de kan de route telkens weer opnieuw lopen. Wie op zoek is naar meer mogelijkheden kan de bijbehorende app downloaden. De routes zijn in samenwerking met buurtsportcoaches, wijkregisseurs en gebiedsmanagers bepaald.