Alvaro Pena baant zich een weg tussen de Willem II-spelers. (Foto: Ron Baltus)
Alvaro Pena baant zich een weg tussen de Willem II-spelers. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC naar derde plaats na winst op Willem II

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft zich door een 1-0 zege op Willem II voorlopig in de Top 3 van de Keuken Kampioen Divisie geknokt. Jeredy Hilterman was met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen opnieuw matchwinnaar en bezorgde trainer Reinier Robbemond zijn eerste nederlaag.

Het was de eerste keer sinds 25 april 2014 dat de Tilburgers in competitieverband neerstreken in het Yanmar Stadion en belegerden onmiddellijk het doel van Nordin Bakker, die een paar keer in actie moest komen. Dat het duel er toe doet was duidelijk: de spanning was van de koppies af te lezen. Op de tribune, maar ook op het gladde veld dat er de oorzaak van was dat de Tilburgse verdediger Erik Schouten zich na een kwartier verkeek bij een hoge voorzet. De bal viel pardoes voor de voeten van Hilterman, die er nog net een voet tegenaan kon zetten. Keeper Lamprou moest capriolen uithalen om die bal tegen te houden, maar moest even later toch vissen, toen Hilterman als een behendige ballerina lichtvoetig om zijn as draaide en scoorde. Voor de pauze waren er ook nog kansen op de 2-0.

Tweede helft

Na de thee drongen de Tilburgers weer flink aan, maar verder dan schoten uit de tweede linie kwam het niet, alhoewel volleys van zowel Jesse Bosch als Erik Schouten net langs de goede kant van de paal scheerden. Een schot van Wessel Dammers tien minuten voor tijd was eenzelfde lot beschoren. Ook het slotoffensief was voor Willem II, maar de excellerende Nordin Bakker kwam niet meer in problemen. Door de zege staat Almere City FC voorlopig op de derde positie op de ranglijst en kan vooruit kijken naar opponent De Graafschap die vrijdag 20 januari op bezoek komt in Almere.