Lenny Schröder en Mira Ticheler van de Seizoensacademie. (Foto: aangeleverd)
Lenny Schröder en Mira Ticheler van de Seizoensacademie. (Foto: aangeleverd)

Kunst 'en route': busreis langs wereld van de kunsten

ALMERE - De Seizoensacademie in Almere start eind januari met een serie avontuurlijke busreizen langs de boeiende wereld van de kunsten.

Onder leiding van beeldend kunstenaars Lenny Schröder en Mira Ticheler gaan de deelnemers acht weken lang op zoek naar de uitersten in de kunstwereld. "We bezoeken musea, gaan op werkbezoek bij ateliers van uiteenlopende kunstenaars uit de Flevopolder en maken een trip langs landschapskunstwerken", vertellen Ticheler en Schröder. "Het maakproces van de opdrachten komt voort uit de beleving."

Vanaf station Poort gaan de deelnemers wekelijks ‘en route’ door de omliggende provincies voor een divers programma rondom thema’s als natuur, verbeelding en stilte. In de bus zullen regelmatig gastkunstenaars vertellen over hun eigen invalshoeken en kijk op kunst. Kunstenaars die hebben toegezegd zijn o.a. Ninette Koning, Rob van den Broek, Ingrid Slaa, architect Gert-Jan de Jong en Marzieh Reyhani van het Klankenatelier.

Museum Voorlinden

Het programma start vrijdag 27 januari met een bezoek aan de zintuiglijke tentoonstelling van Giuseppe Penone in Museum Voorlinden Wassenaar. Kijk voor meer informatie over de kosten en deelname op www.facebook.com/seizoensacademie, mail naar seizoensacademie@gmail.com of bel Lenny (06 14426288) of Mira (06 48171128). Aanmelden kan tot 20 januari.