Adviespunt Zorgbelang in andere handen

ALMERE - Het Adviespunt Zorgbelang (regio’s ’t Gooi en Flevoland) van Flever is overgegaan naar Cliëntenbelang Amsterdam en Zorgbelang Fryslân. 

Volgens de organisatie is dit een weloverwogen besluit om inwoners met een indicatie Wet langdurige zorg goed te kunnen blijven ondersteunen. Flever, uitvoeringsorganisatie van de provincie Flevoland, heeft onderzocht hoe cliënten van het Adviespunt Zorgbelang optimaal kunnen worden bediend. Uit dit onderzoek blijkt dat het beter is, dat de cliëntondersteuners van Adviespunt Zorgbelang overstappen naar een organisatie die gespecialiseerd is in het ondersteunen van individuele zorgvragende inwoners.

Knelpunten aankaarten

Voor de cliënten verandert er in principe niets. Door onderdeel te worden van een grotere organisatie, zegt de organisatie dat cliëntondersteuners beter in staat zijn om knelpunten aan te kaarten. De cliëntondersteuners blijven het vaste aanspreekpunt voor hun huidige cliënten. Deze cliënten zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd.
Organisaties en inwoners van 't Gooi en Almere, met een indicatie Wet langdurige zorg, of hun familie/verzorgers kunnen contact opnemen met: Regio ‘t Gooi en Almere Clientenbelang Amsterdam Tel: 0640840840 of (020) 57 77 999.