(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Gezond op pad met Heel Almere Wandelt

ALMERE - Heel Almere Wandelt organiseert op zaterdag 28 januari een introductieochtend voor iedereen die zich afvraagt welke wandelgroep of activiteit bij hem of haar past. 

Wie bijvoorbeeld te kampen met overgewicht of diabetes type 2 kan het nieuwe jaar goed beginnen door eens mee te gaan met een van de wandelgroepen. Samen met anderen wandelen is gezellig en werkt heel motiverend. Daarnaast is het leuk, gezond en komen deelnemers beter in hun vel te zitten.
Tijdens de introductieochtend in het Beatrixpark kan iedereen gratis kennismaken met drie van de wandelactiviteiten. Beweegcoach Evert verzorgt een wandeltraining en een Chiwalking analyse. Hij geeft tips over hoe makkelijker kan worden gewandeld en waarmee pijn in voeten, knieën of rug tot het verleden zullen behoren. Wandelbegeleider Geert neemt deelnemers mee tijdens de nieuwe activiteit Stappen op Zaterdag. Niet te snel of te ver, maar gewoon gezellig. En tot slot neemt leefstijlcoach en diëtist Cynthia mensen mee voor een rondje Sportief Wandelen. Zij laat ervaren wat het lichaam allemaal wél kan tijdens een groepswandeling van zo'n 6 km.

Lekker buiten bezig zijn heeft een positief effect op zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Groepswandelen is heel gezellig en samen kan vaak een stapje extra worden gezet. Kijk voor meer informatie op www.heelalmerewandelt.nl, mail naar info@wandeleninflevoland.nl of kom 28 januari van 10:00 tot 11:30 uur langs in het Beatrixpark op de Beatrixlaan 1 in Almere.