Eric Bodar voorzitter Bos der Onverzettelijken

ALMERE - Eric Bodar heeft het voorzitterschap op zich genomen van de Stichting Bos der Onverzettelijken, het nationaal verzetsmonument bij de Verzetswijk.

Toen Heleen Visser in januari 2021 overleed, werd de functie van voorzitter tijdelijk vervuld door Paul Verheij. De stichting vond het belangrijk dat de nieuwe voorzitter in Almere woont. Zij vonden de geschikte kandidaat in Eric Bodar, die eerder voorzitter was van de aan het Bos der Onverzettelijken gelieerde Werkgroep Indiƫherdenking Flevoland. Werkgroeplid Lex Burgersdijk is bereid gevonden het voorzitterschap van die Werkgroep op zich te nemen.
Het nationale verzetsmonument werd opgericht in 2006 en wil uitdragen dat vrijheid, democratie en mensenrechten altijd bevochten moeten worden. Het Bos wil een verbinding vormen tussen verleden en toekomst en vooral de jeugd betrekken bij de activiteiten zoals de diverse herdenkingen. In het bos staat ook het herdenkingsmonument voor de omgekomen bemanning van de Short Stirling die een paar jaar geleden in het Markermeer werd ontdekt.