Afbeelding

Advertorial

Jongeren gezocht voor 'Pak Je Kans in Almere'

ALMERE - Hebben jongeren en burgers van Flevoland vertrouwen in de democratie en beslissingen die worden genomen in de samenleving? Hoe kan dat beter, of moet het misschien anders? Wil je graag meedenken als jongere over de toekomst van democratie in Almere en in Nederland? Dat kan bij hogeschool Windesheim met een onderzoeks-MDT! 

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens de Maatschappelijke Diensttijd houden jongeren zich bezig met de vraag: Hoe ben ik als mens van betekenis voor mezelf, voor anderen en voor de stad. Bij het MDT-project “Pak Je Kans in Almere” hebben al meer dan 200 jongeren zich vrijwillig ingezet voor een ander. 

Het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg van lector Kitty Jurrius zet een onderzoeks-MDT op. Samen met een groepje jongeren gaan we verkennen hoe hun ideale democratie eruit ziet en op welke manier jongeren in de toekomst graag mee willen praten. Daarnaast leren jongeren op een laagdrempelige manier onderzoeksvaardigheden, zodat ze ook andere jongeren leren bevragen. We zoeken Almeerse jongeren tussen de 14-27 die het leuk lijken hieraan mee te doen. MDT staat goed op je CV en je krijgt er ook een vergoeding voor. Meedoen? Bekijk dan snel de flyer op deze pagina voor meer informatie.