(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Rik Hartig wint competitie Mahjong Genootschap

ALMERE - Rik Hartig is na een spannde finale de glorieuze winnaar geworden van de clubcompetitie van het Almeerse Mahjong Genootschap. Oprichtster Anita Neve eindigde als tweede. 

Na twee Covid-jaren zonder competitie kon er eindelijk weer een eindejaarstoernooi georganiseerd worden en kon de begeerde trofee wederom worden uitgereikt. Rik ontving het bijzondere exemplaar uit handen van Anita Neve. Het komende jaar mag hij zich 'Bewaarder van de Wisseltrofee' noemen.

Plaatselijk leerbewerker en circulair kunstenaar Jim van der Wardt, bekend van het Circuloco paviljoen op de Floriade, verzorgde de nieuwe graveringen in de lederen naamplaatjes op voor- en achterzijde van de trofee, die gemaakt werd door kunstenares Catharina Lissner. Zij heeft de 'edele Oostenwind', vaak gebruikt als het kenmerkende symbool van het Mahjongspel, hiervoor als uitgangspunt genomen. 

Het Mahjong Genootschap, dat in oktober haar eerste lustrum vierde, komt iedere maandag bijeen om het spannende en in China zo enorm populaire gezelschapsspel te spelen. Er is nog plaats voor enthousiaste nieuwe leden. Meer informatie is te vinden op de website: http://anitaneve.wixsite.com/genootschap