Meer doelgroepen maken kans op subsidie verduurzaming vastgoed

ALMERE – Het aantal doelgroepen dat kans maakt op subsidie voor verduurzaming van hun vastgoed is sinds dit jaar flink uitgebreid. 

Sinds 2021 konden kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren al subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun vastgoed. De provincie helpt inmiddels meer dan 90 maatschappelijke organisaties hiermee. In 2023 en 2024 geeft de provincie ook advies en ondersteuning voor bijvoorbeeld schoolbesturen Primair Onderwijs, met maximaal 15 gebouwen in eigendom; schoolbesturen Voortgezet Onderwijs, met maximaal 10 gebouwen in eigendom; zorgaanbieders, met uitzondering van academische en algemene ziekenhuizen, met maximaal 10 gebouwen in eigendom; Culturele instellingen (ANBI), of een hieraan gelieerde culturele instelling, met maximaal 10 gebouwen in eigendom; stichtingen, verenigingen of coöperaties met een publieksfunctie zoals een buurthuis, dorpshuis, wijkcentrum, gemeenschapscentrum, scouting, welzijnswerk en speeltuinverenigingen met maximaal 10 gebouwen in eigendom; religieuze of levensbeschouwelijke instellingen met maximaal 10 gebouwen in eigendom en kinderopvangorganisatie met maximaal 10 gebouwen in eigendom.

Ontzorgingsprogramma verduurzamen 

De subsidie wordt vergeven via het Ontzorgingsprogramma verduurzamen maatschappelijk vastgoed en is een nieuwe aanpak van de provincie Flevoland. Gedeputeerde Gebke van Gaal: “Door de hoge energieprijzen neemt de urgentie om te verduurzamen alleen maar toe. Daardoor komen er veel meer vragen om hulp bij de provincie binnen. Vastgoedeigenaren weten vaak niet waar te beginnen en het ontbreekt hen vaak aan tijd en kennis. Wij ontzorgen en bieden met het programma alles wat nodig is om de gebouwen te verduurzamen.”

Kijk voor meer informatie en deelname op www.flevoland.nl/ontzorgingsprogramma