Aquarel Rode Donders. (Beeld: Liesbeth van der Pol/Kunstlinie)
Aquarel Rode Donders. (Beeld: Liesbeth van der Pol/Kunstlinie)

Tentoonstelling ‘Met Karakter’ in Kunstlinie

STAD CENTRUM - Vanaf zaterdag 4 februari is de nieuwe voorjaarstentoonstelling 'Met Karakter' te zien in Kunstlinie Almere. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van Liesbeth van der Pol: Architect en medeoprichtster van Dok Architecten. Van der Pols karakteristieke gebouwen staan bekend als krachtig, kleurig en vol expressie. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Rode Donders in de Regenboogbuurt.

De tentoonstelling Met Karakter biedt een kijkje in de ontwerpkeuken van Liesbeth van der Pol. Honderden aquarellen, schetsen, maquettes, inspiratiebronnen leiden naar de gebouwen die ze uiteindelijk zijn geworden. Een reis door een carrière van formaat, die vooral ook inzicht geeft in de mens achter het gebouw. Want net als haar markante gebouwen barst deze architect van het karakter. "Als architect kijk je als vanzelf vooral vooruit. Je focus ligt op de toekomst, innovatie, ontwikkeling. Het werken aan Met Karakter stelt me in de gelegenheid om juist stil te staan bij wat ik al bereikt heb, en hoe mijn werkwijze tot stand is gekomen. Een constante zoektocht naar hoe ik een gebouw maak dat werkelijk ontroert. Hoe geef ik een gebouw een karakter zodat jij ervan gaat houden?”, aldus Liesbeth van der Pol. 

Workshop

Aansluitend op deze expositie wordt ook een aantal workshop Aquarellen Met Karakter gegeven. Onder begeleiding van Liesbeth van der Pol maken de deelnemers hun eigen aquarel. De workshops zijn op de zaterdag 11 maart, 1 april, 3 juni en 24 juni van 10.00 tot 12.30 uur. 

'Met Karakter' is vanaf zaterdag 4 februari t/m zondag 30 juli geopend voor publiek. Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie en reserveren van tickets: kunstlinie.nl/metkarakter