Afbeelding

Warmte Café in Almere Haven

Wonen

HAVEN - De onafhankelijke stichting Stadswijkverwarming Almere organiseert op 8 februari een Warmte Café in Almere Haven. “Een stadsdeel dat het eerst afscheid gaat nemen van fossiele brandstoffen de komende jaren”, aldus de stichting. “Wij gaan samen met de bewoners in kaart brengen welke warmte-uitdagingen er zijn en om prioriteiten te bepalen voor goede oplossingen en fossielvrij verwarmen.”

De Nederlandse overheid streeft ernaar om in 2050 volledig gasloos te zijn. Dit betekent dat we afscheid moeten nemen van onze traditionele gasaansluitingen en op zoek moeten naar alternatieve warmtebronnen. Er wordt hierbij nadrukkelijk ingezet op warmtepompen, zonnepanelen, isolatie en warmtenetten. Deze maatregelen dragen bij aan een duurzamere toekomst. 

De gemeente Almere roept inwoners en bedrijven op om de stap te maken naar deze alternatieven en zo bij te dragen aan de energietransitie. Dit is een van de redenen waarom de onafhankelijke stichting Stadswijkverwarming Almere, een burgerinitiatief, op 8 februari een Warmte Café organiseert in Corrosia. Naast de bewoners van Almere Haven is een aantal deskundigen uitgenodigd, waaronder Laetitia Ouillet, expert op het gebied van de energietransitie in wijken als Haven, en Thijs van der Steegh die in Haven tientallen bewoners heeft gesproken en hierover een promotie-onderzoek heeft geschreven. Verder zullen Jim van der Wardt, Sacha de Ruiter, Michiel Broekman en Marcel Kolder de avond in kleine groepjes begeleiden.

Aanmelden

Deze eerste bijeenkomst is de start van een aantal Warmte Café’s in dit specifieke stadsdeel. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@stadswijkverwarming.nl. De avond start om 18.30 uur in Corrosia-Café aan de Markt in Haven. De soep staat klaar.