Bozorg Khazarei brengt met zijn expositie een ode aan de vrouwen in Iran.
Bozorg Khazarei brengt met zijn expositie een ode aan de vrouwen in Iran.

Expositie Bozorg Khazarei in Casa Casla

Uit

STAD CENTRUM - In Casa Casla aan het Weerwaterplein wordt zondag 29 januari om 14.00 uur de expositie van Bozorg Khazarei geopend.

Deze gevierde Iraans-Nederlandse beeldend kunstenaar en grafische ontwerper studeerde in 1970 af aan de Universiteit van Teheran. Na de revolutie in Iran verliet hij het land en vestigde zich in Nederland, waar hij bekendheid kreeg door zijn eigentijdse schilderijen en muurschilderingen. Hij heeft vier muurschilderingen in Almere gemaakt, waaronder die op de gevel van een woonhuis aan de Doesburgkade. 

In de elegante epische schilderijen van Bozorg staan de ontembare vrouwen van Iran centraal, met het trotse Perzisch paard als hun bondgenoot. Kader Abdolah, schrijver van vele verhalen over Iran, zal zondag de opening van de expositie in Casa Casla inleiden. Balout Khazraei verzorgt de muzikale omlijsting op de Se Tar (klassiek Iraanse luit). 

Na de opening is de expositie nog tot 27 februari op afspraak te bezichtigen in Casa Casla. Meer informatie: www.casacasla.nl.