Elsa las in de Nieuwe Bibliotheek voor uit het prentenboek van het jaar. (Foto: aangeleverd)
Elsa las in de Nieuwe Bibliotheek voor uit het prentenboek van het jaar. (Foto: aangeleverd)

Nationale Voorleesdagen gestart met Voorleesontbijt

Algemeen

ALMERE - In de Nieuwe Bibliotheek zijn de Nationale Voorleesdagen woensdag van start gegaan met het Voorleesontbijt. Dertig kinderen kwamen luisteren naar het prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje, voorgelezen door prinses Elsa. Daarna hebben ze gesmuld van een gezond ontbijt.

Gelijktijdig genoten de kinderen van Partou Peuteropvang Zonnebloemweg ook van een voorleesontbijt op hun eigen locatie. Zij waren de winnaar van de winactie speciaal voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Voorleesdagen

Met de Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan jonge kinderen van 0 tot 6 jaar gestimuleerd. Hoe meer baby’s en peuters voorgelezen worden, hoe groter de kans dat ze ook op latere leeftijd nog met veel plezier zullen lezen. Ook prikkelt voorlezen de fantasie, vergroot het de woordenschat van kinderen en zorgt het voor een beter taalgevoel.

Activiteiten 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er allerlei leuke activiteiten in de bibliotheek om het voorlezen te stimuleren. Tot en met 5 februari kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kind genieten van voorleesfeestjes, voorlezen in andere talen en jeugdvoorstellingen. Op www.denieuwebibliotheek.nl staat het complete programma. De jeugd tot en met 17 jaar kan overigens een gratis lidmaatschap afsluiten bij de bibliotheek. Wie dat doet tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgt het vingerpoppetje van Maximiliaan Modderman cadeau.