Alex Pastoor. (Foto: Fred Rotgans)
Alex Pastoor. (Foto: Fred Rotgans)

Pastoor en Hansma langer aan technische roer Almere City FC

Sport

ALMERE - Zowel hoofdtrainer Alex Pastoor als technisch manager Johan Hansma van Almere City FC tekenen bij tot de zomer van 2024 en verlengen daarmee de succesvolle samenwerking bij en met de jongste BVO van Nederland.

De in Flevoland geboren Johan Hansma is halverwege zijn eerste seizoen als technisch manager bij Almere City FC. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling van een selectie met een mix tussen ervaren spelers en talentvolle jeugd, hetgeen vooralsnog heeft geresulteerd in een plek in de top 5 van de Keuken Kampioen Divisie. 

Hansma maakte bij SC Heerenveen tien jaar geleden zijn eerste stappen als technisch directeur, na eerst 400 wedstrijden bij de Friese club en PEC Zwolle te hebben gespeeld in het betaald voetbal. Na zijn dienstverband bij SC Heerenveen werd hij directeur/eigenaar van het voetbaladviesbureau Futuralis in Cuijk dat in 2014 door NEC werd ingehuurd om het technisch beleid te bepalen. In 2015 werd NEC met overmacht kampioen in de eerste divisie. 

Hansma: “Almere City FC is een enorm ambitieuze en sfeervolle club. De verwachtingen die ik had toen ik hier binnenstapte zijn meer dan waargemaakt en er is een duidelijk doel waar wij gezamenlijk naartoe werken. Daarnaast heb ik veel vertrouwen in de samenwerking met Alex en algemeen directeur John Bes. Mijn gevoel is dat wij onder dit leiderschap een belangrijke nieuwe stap in de ontwikkeling van de club kunnen maken.”

‘Aangename prestatiesfeer’

Alex Pastoor nam in december 2021 het roer over bij Almere City FC, nadat hij een half jaar daarvoor afscheid had genomen bij SC Rheindorf Altach in de Oostenrijkse Bundesliga. Pastoor, trainer met meer dan 20 jaar ervaring en promoties op zijn naam bij clubs als SBV Excelsior en Sparta Rotterdam, wist vorig seizoen de club in zijn eerste maanden terug op het spoor van de play-offs te zetten. Het toetje werd uiteindelijk op een haar na gemist, maar dit seizoen doet Pastoor met zijn selectie mee om de prijzen.

Pastoor: “Het werken in een ambitieuze omgeving geeft mij veel plezier. We geven leiding aan talentvolle spelers en stafleden, hetgeen mij veel voldoening geeft. De samenwerking aan de bovenkant van de organisatie met Johan en John verloopt zeer prettig en professioneel. Zo blijven we dagelijks werken aan de ontwikkeling van de club en de eerste selectie in, wat ik noem, een aangename prestatiesfeer.”

Algemeen directeur John Bes is gelukkig met de verlenging van het technisch duo: “Alex en Johan werken op een fijne en constructieve wijze aan het optimaliseren van de technische organisatie. De sportieve lat gaat langzaam maar zeker omhoog waarbij de positieve ontwikkeling van spelers, team en staf duidelijk waarneembaar is.”