(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Kunstproject geeft inkijkje in levens bewoners Regenboogbuurt

REGENBOOGBUURT - Betreed de Almeerse Regenboogbuurt en ontdek de verborgen verhalen van bewoners. Studenten Mara, Tinka en Zoe maakten in het kader van hun opleiding Digitale Media aan de Hogeschool voor de Kunsten de crossmediale tentoonstelling 'Achter gesloten gordijnen'. 

De tentoonstelling biedt een inkijkje in de levens van de bewoners en hun gemeenschap. "Door middel van audio en beelden wordt het pubiek meegenomen in de avondroutine van de bewoners en ervaren zij de hechte gemeenschap en gastvrijheid die de Regenboogbuurt kenmerkt", aldus de drie studenten.

De audio is losgekoppeld van de beelden, waardoor de kijker de regie in eigen handen heeft en zelf kan gaan ontdekken en verkennen. "Een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in het bestuderen van menselijk gedrag." 

Nieuwsgierigheid

De studenten zijn voor dit kunstproject in gesprek gegaan met verschillende bewoners van de Regenboogbuurt. "We kennen het allemaal wel, de nieuwsgierigheid die het bij ons opwekt als je langs de ramen van verschillende huizen loopt. Hoe ziet hun woonkamer er uit, wat wordt er afgespeeld op de tv en wat gaan zij zo eten wat zo lekker ruikt? Toen ons oog viel op de kleurrijke Regenboogbuurt waren wij meteen verkocht”, vertellen Mara, Tinka en Zoe. 

Zij hebben onderzocht waarmee de bewoners uit deze buurt zich dagelijks bezighouden om 18.00 uur. "In beeld en geluid gaan wij ons kunstproject twee dagen lang exposeren voor de bewoners van de wijk. Hiermee willen wij de bewoners laten kennismaken met elkaars verschillen en overeenkomsten."

Publiek is van harte welkom op woensdag 8 en donderdag 9 februari van 19:00 tot 21:00 uur aan de Regenboogweg 45.