OperaFlevoland is vorig jaar augustus opgericht. (Foto: aangeleverd)
OperaFlevoland is vorig jaar augustus opgericht. (Foto: aangeleverd)

OperaFlevoland geeft voorjaarsconcert

ALMERE - OperaFlevoland, een vereniging voor mensen die hun hart hebben verpand aan het zingen van opera, laat binnenkort van zich horen met een voorjaarsconcert.

De vereniging is vorig jaar augustus opgericht. “De meeste leden van OperaFlevoland zongen voorheen bij Stichting Operakoor Almere. Na 2 jaar stilstand door Corona en bestuurlijke veranderingen, was er behoefte om door te starten als vereniging. Het oude operakoor heeft geen activiteiten en leden meer, maar OperaFlevoland des te meer,” zegt Nusch Freijer, secretaris van OperaFlevoland. “Het koor is gegroeid en wij hebben onder leiding van onze nieuwe dirigent Miroslav Dimitrov al twee verrassende optredens achter ons."

Zo zong het koor in september op in Almere Centrum tijdens het Uitfestival en deed OperaFlevoland mee aan een TV-opname van Sint&De Leeuw in november vorig jaar. "Nu zijn wij druk aan het repeteren voor ons Voorjaarsconcert op 7 mei in de nieuwe Bonifatiuskerk in de Muziekwijk, waarover binnenkort meer. Wij hebben de ambitie om operamuziek te verspreiden binnen én buiten de Almeerse grenzen en gaan op zoek naar samenwerkingen met muzikale partners in de regio.” aldus Nusch.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om vrijblijvend mee te zingen bij een repetitie op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in Buurthuis Filmwijk aan het Walt Disneyplantsoen. Meer informatie is te vinden op operaflevoland.nl of op facebook.com/OperaFlevoland