Koen Bokhorst en Colette Holter. (Foto: aangeleverd)
Koen Bokhorst en Colette Holter. (Foto: aangeleverd)

Fractievoorzitter Colette Holter (VVD) stopt als raadslid

Algemeen

ALMERE – Koen Bokhorst neemt 6 februari het fractievoorzitterschap van de VVD over van Colette Holter. Holter stapt uit de raad omdat zij raadslidmaatschap, werk en privé niet meer met elkaar kan combineren.

Door Robert Mienstra

“De afgelopen jaren heb ik met ontzettend veel plezier gewerkt aan een leefbaar en veilig Almere. Bij goed leiderschap hoort ook dat je anderen de ruimte geeft”, zegt Holter. “Deze reden naast een baan in het bedrijfsleven, een gezin met jonge kinderen en mantelzorg, heeft mij doen besluiten om afscheid van de raad te gaan nemen. Niet alles kan tegelijkertijd in het leven.”

Sinds maart 2018 zit Holter in de gemeenteraad. De laatste twee jaar was zij fractievoorzitter. “Een grote eer om te mogen doen. Ik heb fantastische ervaringen opgedaan. Een van de hoogtepunten afgelopen jaar was de verkiezingen winnen met een fantastisch team. Ook de uitdaging om een coalitie te maken met zeven partijen is gelukt en daar ben ik trots op. Er is een coalitieakkoord, het college krijgt binnenkort een nieuwe aanvoerder, dit is voor mij een natuurlijk moment om het stokje als fractievoorzitter over te dragen”.

Holter blijft in de fractie totdat een nieuw raadslid wordt geïnstalleerd. Volgens de kieslijst van de VVD is de eerste kandidaat oud-wethouder Hilde van Garderen, maar die heeft een half jaar geleden aangegeven niet meer in de raad te willen terugkeren. De volgende kandidaat is Lesley van Hilten. Het is nog niet duidelijk wie de opengevallen plek gaat innemen.