(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

60 nieuwe energieneutrale woningen in Nobelhorst

NOBELHORST - Heutink Groep gaat zestig energieneutrale, klimaatadaptieve en natuurinclusieve woningen realiseren in de wijk Nobelhorst. Zij heeft de aanbesteding, die door de gemeente was uitgeschreven, gewonnen. 

In Nobelhorst heeft elk buurtje zijn eigen karakter met verschillende sfeergebieden. Het plan Groen Nobelhorst kenmerkt zich door een grote verscheidenheid, aansluitend op de verschillende sferen. De architectuur heeft een sterke eigen identiteit die aansluit op het uitgesproken dorpse karakter van Nobelhorst.
Wethouder Julius Lindenbergh: "Deze mooie inschrijving past goed binnen het bijzondere stadsdorp Nobelhorst. De natuurinclusieve en klimaatadaptieve woningen sluiten aan bij het gevarieerde karakter van de wijk en dragen bij aan de woningbouwopgaven van onze stad.”
“Wij zijn verheugd om deze nieuwe stap te nemen in de richting van een duurzamer Almere en om onze visie te delen met de gemeenschap van Nobelhorst”, aldus Helmich Heutink.

De eerste fase van het project gaat in het eerste kwartaal van dit jaar in verkoop. Groen Nobelhorst wordt gerealiseerd in samenwerking met Heren 5 architecten