(Foto: aabgeleverd)
(Foto: aabgeleverd)

Wandeltochten De Ontdekking van Flevoland

ALMERE - Iedere derde zondag van de maand worden de wandeltochten 'De Ontdekking van Flevoland' georganiseerd. Tijdens een wandeling van ruim twee uur trekken de wandelaars door en langs de geschiedenis van het grootste eiland van Nederland. Ze gaan ook op zoek naar bijzondere vogels, bomen en paddenstoelen.

Zondag 19 februari begint De Ontdekking met een wandeling door het Pampushout in Almere. Ooit was dit het domein van haringen, zeehonden en meerminnen. Nu rusten er hier op de voormalige zeebodem scheeps- en vliegtuigwrakken, en een kerkdak. 

Nieuwsgierig naar de verhalen hierachter of wil je antwoord op de vraag of je twee weken op een ijsschots kunt overleven, ga dan mee met De Ontdekking van Flevoland. Naast het Pampushout staan de Knardijk, de Kwelbeek en Roggebotstaete op het programma. Ook treden de wandelaars in de voetsporen van de Romeinse soldaat Plinius, gaan ze Schokland herontdekken en skûtsjevaren over het Veluwemeer. Tot slot maken ze twee uitstapjes buiten de provincie als ze gaan varen over de Ankeveense Plassen en wandelen over de Westerheide.

Kijk voor meer informatie op www.wandeleninflevoland.nl